Σχολεία Ελεύθερης Κατάδυσης

Πρώτο επίπεδο - Level 1*

 

Το εισαγωγικό σχολείο στον κόσμο της άπνοιας! Στο σχολείο αυτό διδάσκονται η ανατομία και η φυσιολογία του καρδιαγγειακού και αναπνευστικού συστήματος καθώς και τεχνικές αναπνοών και χαλάρωσης. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια και στις εξισώσεις που συνήθως είναι το κυρίως πρόβλημα του αρχάριου δύτη! Στο πρακτικό κομμάτι του σχολείου ο εκπαιδευόμενος κάνει την πρώτη του επαφή με την στατική και την δυναμική άπνοια όπου πραγματοποιούνται σε πισίνα και στην συνέχεια πραγματοποιεί Ελεύθερη Κατάδυση σε βάθος 10 μέτρων.

Δεύτερο επίπεδο - Level 2**

 

Το σχολείο αυτό απευθύνεται σε ελεύθερους δύτες και ψαροκυνηγούς που έχουν εμπειρία στη θάλασσα και θέλουν να βελτιώσουν την τεχνική τους, τη ρουτίνα αναπνοών και χαλάρωσης καθώς και να αυξήσουν το επίπεδο ασφάλειας σε κάθε υποβρύχια δραστηριότητα τους. Γίνεται εισαγωγή στην διάσωση και αναλύεται περισσότερο το κομμάτι των αναπνοών της χαλάρωσης. Ο εκπαιδευόμενος έρχεται σε πρώτη επαφή με την διατροφή του απνεϊστή και της προπόνησης. Στο πρακτικό κομμάτι του σχολείου δίνεται έμφαση στην τεχνική της δυναμικής και της στατικής άπνοιας καθώς και στην ελεύθερη κατάδυση πραγματοποιώντας βουτιά στα -20 μέτρα. Η ασφάλεια αποτελεί για εμάς αναπόσπαστο κομμάτι της ελεύθερης κατάδυσης, έτσι, η ασφάλεια και η διάσωση αποτελούν βασικά κομμάτια της πρακτικής αυτού του σχολείου.

Τρίτο επίπεδο - Level 3***

 

Το σχολείο αυτό απευθύνεται σε απόφοιτους σχολείου ελεύθερης κατάδυσης δευτέρου επιπέδου. Στόχος του σχολείου είναι η εκμάθηση προηγμένων μεθόδων εξίσωσης, αναπνοής και οργάνωσης προπονητικού προγράμματος για την Ελεύθερη Κατάδυση με απώτερο σκοπό και στόχο την βελτίωση των απνεϊστικών δυνατοτήτων. Διδάσκονται όλες οι τεχνικές Ελεύθερης Κατάδυσης (σταθερά βάρη, εναλλασσόμενα και free-immersion). Το σχολείο αυτό αποτελεί την εισαγωγή του ελεύθερου δύτη στην βαθιά ελεύθερη κατάδυση καθώς πραγματοποιούνται όλες οι βουτιές σε βάθος -30 μέτρων.

Stage

 

Τα stages είναι ολιγοήμερα μαθήματα με σκοπό την κάλυψη των αναγκών και των ελλείψεων των εκάστοτε ελεύθερων δυτών και ψαροκυνηγών. Το stage έχει την μορφή σεμιναρίου με αυστηρή εξειδίκευση σε ένα και μόνο αντικείμενο που αναλύεται διεξοδικά από την αρχή μέχρι το τέλος των μαθημάτων. Δυνατότητα συμμετοχής έχουν όλοι οι ελεύθεροι δύτες ανάλογα πάντα με το αντικείμενο του stage και τις ικανότητες και γνώσεις του καθενός εντός και εκτός νερού .Η διδασκαλία, όπως και στα σχολεία γίνεται στην αίθουσα της σχολής όπου αναλύεται το θεωρητικό κομμάτι και κατόπιν στη θάλασσα ή την πισίνα για το πρακτικό μέρος. Συνήθη αντικείμενα διδασκαλίας των stages είναι η γνωριμία με την ελεύθερη κατάδυση, η τεχνική βαθιάς ελ. κατάδυσης, οι τεχνικές αναπνοών/χαλάρωσης, η στατική και η δυναμική άπνοια, οι εξισώσεις κ.α.

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε μαζί μας και θα λάβεις απάντηση μέσα στην επόμενη ώρα!!!

Success! Message received.